zomerinhuis.nl | Merk- en marktscan voor Smaak Nederland | zomerinhuis.nl/communicatie+
Merk- en marktscan voor Smaak Nederland | zomerinhuis.nl/communicatie+
zomerinhuis.nl/communicatie+, Eric Zomer, art direction, communicatietrends, copywriting,
16371
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16371,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Smaak Nederland

Over dit project

Smaak is een culinair evenementenbureau dat business events, professionele kooklessen en kookworkshops levert + bedenkt voor zowel de zakelijke als de particuliere markt en heeft de behoefte om het merk te herijken. Na gedegen marktonderzoek en een swat-analyse, wordt een deel van de organisatie betrokken in een aantal opéénvolgende merksessie met een verassende uitkomst.

 

Opdracht

Doe een merk- en marktscan om zo op een inzichtelijke wijze de ontwikkelingen, het gedrag, wensen en de onderliggende beweegredenen van de diverse doelgroep(en) van Smaak systematisch in kaart te brengen. Gebruik deze inzichten als input voor de nieuwe positionering, marketingstrategie en als ’markers’ voor de communicatie strategie.

 

Insteek

Met een aantal inspirerende merksessies ontwikkelden we samen met de klant de contouren van de nieuwe marktbenadering. In dit geval door invulling te geven op vragen als wie zijn wij als organisatie? Wat willen wij betekenen en hoe zetten we een unieke waarde neer voor onze klanten, medewerkers, aandeelhouders en leefomgeving. Zo werd een helder en onderscheidend concurrentievoordeel gevonden die is omgezet naar een aansprekende communicatie propositie: Eerlijk is heerlijk.

 

Insight

Elk merk of organisatie heeft een eigen verhaal waarmee het zich kan onderscheiden. Alleen.., niet zo heel veel merken -en meer nog organisaties- hebben de durf om in vorm en inhoud een werkelijk onderscheidende propositie in hun markt of brancheveld te claimen. Veiligheid en saaiheid is daarom troef, met dito scores op sales en status.

Smaak Nederland

Realisatie van een merk- en marktscan om zo de ontwikkelingen, gedrag, wensen en de onderliggende beweegredenen van de diverse doelgroepen van Smaak in kaart te brengen.

Datum
Categorie
Merksessies, Strategie
Tags
brand building, merksessies, merkstrategie, Zomerinhuis.nl/communicatie+