Het belang van Rich content | zomerinhuis.nl / communicatie+
Het belang van Rich Content | zomerinhuis.nl/communicatie+
zomerinhuis.nl/communicatie+, Eric Zomer, communicatietrends, marketingtrends, online strategie, social media strategie, merk strategie, merk activatie, brandbuilding, webbuilding, appbuilding, e-commerce, merk sessies, brand workshops, business strategie
16845
post-template-default,single,single-post,postid-16845,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive
 

Het belang van Rich content

Het belang van Rich content

De ontwikkeling van kwalitatieve content neemt een steeds grotere vlucht. Kwalitatieve content zoals video’s, infographics en moving look books zullen huidige klanten en prospects actief informeren met als doel niet alleen awareness te creëren, maar ook vertrouwen. Zo bouw je een merk met goede lead generation + conversie èn claim je tegelijkertijd een uniek podium met een steeds groter wordende groep fans.

Naarmate meer organisaties content marketing gaan zien als een succesvol alternatief voor traditionele vormen van marketing, zullen ze zowel de productie als de distributie vaker gaan uitbesteden. De meeste bedrijven hebben namelijk weinig tot geen ervaring met het op grote schaal en regelmatig produceren van redactionele en relevante content. In 2016 zullen we dan ook steeds meer zien dat er dienstverleners op de markt komen om bedrijven en organisaties te ondersteunen en zo hun content marketing te professionaliseren en vooral te optimaliseren.

zomerinhuis.nlcommunicatie+score_rich_content

Toen social media aan hun opmars begonnen, is e-mail -als rich content- met enige regelmaat doodverklaard. Maar feitelijk mailen we meer dan ooit. Veelzeggend daarin zijn de termen multichannel en omnichannel: er komen eigenlijk dus alleen maar kanalen bij. Verdwijnen doen er bijna geen. Nu ja.., uitgezonderd de fax dan.

We kunnen daarom gerust zeggen dat rich content e-mail meer dan ooit backbone van menige marketingcampagne vormt. Met recht overigens, want met name door het gebruik van nieuwe technologie voor zowel de inhoud als de inzet ervan wordt e-mail steeds dynamischer. Hierbij kun je video’s bekijken, surfen op complete product-assortimenten en zelfs direct producten kopen zonder de inbox te verlaten.

Rich content: compatibiliteit met responsive design

De e-mailsector heeft daartoe de afgelopen tijd nieuwe stappen gezet in deze richting dankzij enorme technologische vooruitgang. Daarmee kunnen marketeers een volledig functionele reeks tabbladen of een contentcarrousel maken, waarbij ontvangers door te klikken op de tabs of knoppen, kunnen bladeren door beelden. Zo kunnen marketeers veel meer inhoud ‘above the fold’ plaatsen in de mail; wel zo fijn.., direct in beeld bij de lezer dus.

 

De e-mails van de toekomst zullen lijken op het verzenden van een complete microsite

 

Rich content leidt tot aanmerkelijk meer engagement, want rich e-mail content, zoals deze e-carrousels, zijn nog geen gemeengoed, deels als gevolg van de verschillende soorten inboxen die er bestonden. Nu deze steeds meer convergeren naar inboxen van de grote aanbieders, vervalt deze belemmering. Voor marketeers betekent rich content meer engagement en dus meer resultaat. Het kan nog even duren, maar je zult binnenkort echt meer rich content zien in je mailbox.

Marketing automation voor relevantere mails

Een andere push voor e-mail is de flankerende technologie: met name de steeds slimmer wordende marketing automation. Door deze gericht toe te passen kunnen marketeers en salesmensen veel relevantere mails maken. Met als gevolg dat de content niet alleen aantrekkelijker en relevanter wordt, maar ook nog eens -by far- effectiever. In dit geval omdat deze simpelweg gebaseerd is op veel betere kennis en insights van de consument.

Belang customer journey wordt groter

De afgelopen jaren is de manier waarop verkopers in contact komen met potentiële klanten nogal veranderd. Consumenten doen veel moeite om hen zoveel als mogelijk te vermijden. Dat laatste zegt helaas nogal wat over de perceptie die hedendaagse klanten hebben omtrent de skills en toegevoegde waarde van het meeste winkelpersoneel… De gemiddelde klant onderzoekt eerst online alle opties en zal pas vlak voor het koopmoment bij een verkopende organisatie langs gaan.

Een slimme marketeer of verkoper probeert daarom al tijdens deze online zoektocht in contact te komen met deze klant. Helaas ontbraken vaak de middelen om te zien wie deze klanten precies waren. Daarnaast was er dikwijls te weinig context om te weten wat de juiste manier was om met de klant in contact te treden.

Customercentricity en intelligente klantbenadering

Zo wisten marketeers al langere tijd dat een potentiële klant een e-mail had geopend, maar was nauwelijks bekend hoelang de informatie werd bekeken of wat de vervolgacties waren. De nieuwe generatie marketing automation systemen brengt alle data over potentiële klanten samen en vertaalt deze informatie naar directe acties. Belangrijke nieuwe ontwikkelingen zijn bijvoorbeeld de intelligent prospect engagement engine: die adaptieve ondersteuning biedt bij lead nurturing.

Met duidelijk inzicht in de digitale activiteiten van de potentiële klant, is het nu voor sales- en marketingmedewerkers eenvoudiger dan ooit te begrijpen wanneer en met welke informatie ze een klant het best kunnen benaderen.

Bekijk een voorbeeld van rich content marketing en management op Kookles.nl en het bijbehorende blog

 


0

Bekijk alle communicatie trends 2016 op zomerinhuis.nl/communicatie+

 


 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.