Nieuw succes van visual storytelling | zomerinhuis.nl / communicatie+
Organisaties zouden wat meer moeten investeren in de visualisering van hun product of dienst. Dit heet ook wel visual storytelling...
zomerinhuis.nl / communicatie+, Eric Zomer, e-commerce, online strategie, social media strategie, art direction, creative direction, brandbuilding, brand identity, copywriting, storytelling, content management, creative concepts, web en visual design, effectieve online communicatie, online campagnes, crossmediale campagnes, social media campagnes, merk activatie, webbuilding, merk sessies, brand workshops, business strategie, communicatietrends en marketingtrends.
18137
post-template-default,single,single-post,postid-18137,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive
 

Nieuw succes van visual storytelling

Nieuw succes van visual storytelling

Bedrijven en organisaties zouden wat meer moeten investeren in de visualisering van hun product of dienst. Dit heet ook wel visual storytelling. Want: wanneer jij de zichtbaarheid van jouw organisatie hiermee vergroot, stijgt je conversie. Altijd. Ondanks dit, gaat +40% van alle Nederlandse bedrijven schuil in volledige anonimiteit. Met MeToo-plaatjes op de website, een afstandelijke of onbereikbare online helpdesk en een -saai- contactformulier.

0

Zij laten dus zich letterlijk niet ’zien’ aan hun klanten. Bedrijven die daar verandering in brengen en samengesteld beeld of strategisch gekozen beeldreeksen gaan gebruiken in plaats van (veel) tekst ervaren grote verschillen in het vergroten van hun zichtbaarheid. In website bezoek, merkbeleving en -ook niet onbelangrijk- een stijgende conversiecurve…

Als het goed is bestaat je merk of organisatie in haar communicatie uit de juiste sfeer, uitstraling, toon, setting, context en beeld. Vooral de laatste component; beeld, is steeds belangrijker. Want, wat je precies zegt, in dit geval tekstueel, is ondergeschikt aan beeld. Recent onderzoek toont dat weer ’ns aan: 90 procent van alle communicatie is non-verbaal en zit dus in beleving. “En in die 90 % zit nu juist ’de klik’ met anderen.”
Beeldverhalen die emotioneel ertoe doen gaan meestal niet over de producten of diensten in kwestie, maar over de belevingswereld van de mensen waar de producten of diensten een rol in spelen: de context dus.

Het creëren van kaders voor deze context is belangrijk. In dit geval om daar een dermate focus in aan te brengen, dat zaken als merkwaarden en de juiste tone-of-visual, hierin een belangrijke rol kunnen gaan spelen. Zo wordt beeld content die in de juiste context is geplaatst, vanzelf een uiterst effectieve sales tool. Omdat het relevant én verassend is, emotioneel overtuigd en dus enorm bijdraagt aan het vergroten van de zichtbaarheid van een organisatie.

Een dergelijk manier van visual storytelling realiseren we al jaren voor Bron Jewelry via de web omgeving en de social mediakanalen. Naast deze beeldcontent wordt er ook flink ingezet op livechat.

Zo wordt op verschillende kanalen één-en-dezelfde belofte vertaald naar inspirerende en vooral adembenemend mooi Dutch Design in juwelen!

0


0

0


Op zoek naar een goed voorbeeld van (visual) storytelling? Maak afspraak.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.