Videocontent gaat Fastforward | zomerinhuis.nl / communicatie+
Video content gaat FastForward | zomerinhuis.nl / communicatie+
zomerinhuis.nl / communicatie+, Eric Zomer, e-commerce, online strategie, social media strategie, art direction, creative direction, brandbuilding, brand identity, copywriting, storytelling, content management, creative concepts, web en visual design, effectieve online communicatie, online campagnes, crossmediale campagnes, social media campagnes, merk activatie, webbuilding, merk sessies, brand workshops, business strategie, communicatietrends en marketingtrends.
17849
post-template-default,single,single-post,postid-17849,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive
 

Videocontent gaat Fastforward

Videocontent gaat Fastforward

Bedrijven en organisaties gebruiken steeds meer video in communicatie: video wordt hét online medium: 75%(!) van alle bekeken internetcontent bestaat in 2017 al uit video. Daarnaast zien we een sterke stijging in het virtual reality internetverkeer en ook in het streamen van video naar TV. Conclusie: maak meer werk van video. Niet alleen het publiek zit erop te wachten.., het zorgt ook voor een hogere positie in Googles zoekresultaten. Daarbij is de betrokkenheid bij video content zo’n 60% hoger dan met alleen foto’s en tekst.

Parallel aan de verdere groei van het gebruik van mobiele apparaten en de verschuiving van advertentiebudget naar mobiel zijn ook een aantal andere ontwikkelingen bezig. De sociale netwerken zetten steeds meer in op video en laten daar voor adverteerders vaak goede resultaten zien. Ook kijken met name jongeren, twintigers en dertigers minder naar lineaire televisie. Bij de jongste groep zin we dat niet-lineaire video in 2017 groter wordt dan lineaire televisie. Maar ook onder twintigers, dertigers en veertigers wordt fors minder lineaire televisie gekeken en een flink deel van die videoconsumptie verschuift naar mobiel.

Om een krachtige reputatie te bouwen moeten we dus op zoek naar alternatieven. Rich media binnen display-advertising staat al onder druk, in dit geval door de snelle opkomst van adblockers op mobiel. Brandingbudget dat nu nog vaak op tv wordt uitgegeven zal daarom de aankomende jaren verschuiven richting online video + animated infographics. Volgens een onderzoek van ComScore keek in 2016 meer dan 89% (!) van de Nederlandse internetpopulatie ouder dan 6 jaar online video’s. De doelgroep 20-34 jaar kijkt gemiddeld 4 minuten per dag naar online videocontent in de periode januari 2015 tot en met december 2016. Online video is vooral de laatste jaren sterk in opkomst en wordt ook steeds vaker zakelijk ingezet. De populariteit van online video en de interactieve mogelijkheden ervan hebben er toe geleid dat video steed breder en veelvuldiger wordt ingezet. Waar video vroeger met name nog werd ingezet om de doelgroep te informeren of de naamsbekendheid te vergroten, is online video nu aanwezig in alle fasen van de customer journey.

Jonge mensen kijken nog altijd meer online video dan oudere mensen. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Online video 2016’ van Sanoma-SBS. 86 procent van de 14-34-jarigen kijkt online video’s tegenover de helft van de 55-plussers. Gemiddeld kijken Nederlanders 12 online video’s per week. Tweederde van de video’s zoeken ze zelf op. De rest wordt bekeken nadat ze die doorgestuurd hebben gekregen door anderen, of omdat ze er bij het surfen tegenaan liepen. Meer dan eenderde (38 procent) van NL krijgt regelmatig video’s doorgestuurd door vrienden of familie. Dat gebeurt meestal via Facebook (77 procent), e-mail (57 procent) en WhatsApp (38 procent).

Voordelen van tekst versus video
     –  Specifieke details van een verhaal worden beter onthouden.
     –  Het schrijven van tekst gaat vele malen sneller dan het maken van een video.
     –  Tekstproductie is veel goedkoper dan videoproductie.
     –  Tekst is makkelijk te scannen op relevante informatie.
     –  Een tekstpagina is printbaar of makkelijk op te slaan.
     –  Tekst is beter vindbaar door Google, wat een hogere positie in de resultaten bevordert.
     –  Tekst is gemakkelijker aan te passen dan video
Voordelen van video versus tekst
     –  Het komt voor bezoekers betrouwbaar over als u als ondernemer zelf in beeld komt.
     –  Video’s worden vaak tot het eind gekeken. 28% van de tekst op websites wordt niet gelezen.
     –  Een verhaal in beeld en gesproken woord kan helder en kort verteld worden.
     –  Een video maakt het mogelijk een complex product of dienst beter toe te lichten
     –  Video is makkelijk deelbaar en bereikt daarmee veel meer mensen.

Online video is vooral de laatste jaren sterk in opkomst en wordt ook steeds vaker zakelijk ingezet. De populariteit van online video en de interactieve mogelijkheden ervan hebben er toe geleid dat video steed breder en veelvuldiger wordt ingezet. Waar video vroeger met name nog werd ingezet om de doelgroep te informeren of de naamsbekendheid te vergroten, is online video nu aanwezig in alle fasen van de customer journey.


Ook op zoek naar een goed voorbeeld van geslaagde video content? Maak afspraak.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.