Meer context in content, brengt meer sales en reputatie | zomerinhuis.nl / communicatie+
Meer context in content, brengt meer sales en reputatie - zomerinhuis.nl / communicatie+
zomerinhuis.nl / communicatie+, Eric Zomer, e-commerce, online strategie, social media strategie, art direction, creative direction, brandbuilding, brand identity, copywriting, storytelling, content management, creative concepts, web en visual design, effectieve online communicatie, online campagnes, crossmediale campagnes, social media campagnes, merk activatie, webbuilding, merk sessies, brand workshops, business strategie, communicatietrends en marketingtrends.
18492
post-template-default,single,single-post,postid-18492,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive
 

Meer context in content, brengt meer sales en reputatie

Meer context in content, brengt meer sales en reputatie

Bedrijven en organisaties zetten steeds meer in op contentstrategie:

Bedrijven en organisaties creëren steeds meer content, maar veel daarvan past helemaal niet binnen de beleving of gewenste positionering van die organisatie. Door meer vanuit voor jouw merk relevante thema’s te communiceren, breng je hier meer focus en context in. Dit leidt niet alleen tot consistentere, maar vooral ook effectievere communicatie.

)

Nu is het vaak nog zo dat er eerst een campagne wordt bedacht en pas daarna de content er ’omheen’ wordt ontwikkeld. Dat is niet effectief. Wat beter werkt is om van te voren kernthema’s te bepalen, die jouw merk en propositie versterken en op basis daarvan campagnes te bedenken.

Best belangrijk in een digitaliserende wereld met een klant die meerdere communicatiekanalen gebruikt en hierop ook steeds meer controle uitoefent. Met als gevolg dat bedrijven en organisaties steeds minder sturing hebben op de issues of informatie die hun klanten te zien krijgen. Vaststaand feit is dat iedereen daarin een eigen customer journey kiest en het daarom juist zo belangrijk is om informatie beschikbaar te maken op het juiste moment, in de juiste vorm en op de juiste plaats.

We moeten daarvoor scherper kijken naar de behoeftes van hen en meteen ook bepalen welke rol ieder communicatiemiddel vervult binnen de gehele customer journey. Dit wordt echter steeds complexer vanwege het groeiend aantal kanalen enerzijds, en de steeds grilliger acterende consument anderzijds. Contentmarketing is hét antwoord samen met nieuwe technologische ontwikkelingen zoals online personalisatie.

2022 zou dan ook zomaar het jaar kunnen worden waarin de persoonlijke klantbenadering een grotere rol gaat spelen. Dit komt met name doordat de klant geen zin meer heeft om zich online door allerlei ’waste’ of ruis heen te worstelen, om bij die informatie te komen die hij zoekt. Hij zoekt namelijk steeds meer naar hele specifieke content, met langere zoektermen en steeds betere zoekomschrijvingen. Vanuit het vindbaarheidsperspectief is het dus belangrijk op daar op in te spelen. Niet met meer content, maar juist met beter gespecificeerde en nog relevantere content. Dat betekent dus nòg beter weten wat je klant werkelijk met jouw product of dienst wil bereiken.

Met deze specialistische informatie claim je daarbij sneller autoriteit en word je direct ook beter herkend -en erkend- als een autoriteit. Door het opstellen van een concrete contentstrategie en hieraan heldere, meetbare doelen te koppelen, schep je een strak kader voor jezelf waar alle middelen en kanalen meetbaar door worden. Dit leidt altijd tot consistentere, effectievere communicatie en conversie. En dat willen we allemaal, toch!?

Wat zijn de uitdagingen voor de creatie van goede content:

Er zijn een aantal zaken die belangrijk zijn voor de creatie van goede en relevante content voor jouw organisatie:

Je organisatie leren luisteren naar de aspiraties en de wensen van klanten.
Je organisatie leren zoeken naar aansluiting, door op zoek te gaan naar haar onderliggende drijfveren en motieven en deze te communiceren.
Je organisatie helpen in het faciliteren van een dialoog, in gesprek te gaan over verwachtingen en het bieden van houvast daarin.

)


#contentstrategie #merkactivatie #corporatenarrative #webbuilding #onlinepersonalisatie #contentcreatie 


)

)


 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.